onsdag 11. april 2012

Så kom det endelig…….

Mandag 2. påskedag begynte det å regne, tirsdagen fortsatte med ganske mye regn….så da var det bare å hive på seg og komme seg ut å gjødsle.  Også i dag skal det bli regn, så det kunne jo ikke passet bedre. Og nå trengte vi det….ellers er det sjelden jeg blir glad for å våkne opp til regn og gråvær. Det har faktisk ikke regnet siden 6. februar.
Hagen har gått i dvale etter de høye temperaturene. Magnoliaknoppene som var litt utsprunget frøs og ble brune når frostnettene kom. Helleborus thibetanus la seg helt flat og sllagg. Men nå har den reist seg igjen, akkurat som Bjørnar og Svein sa i HagEgal. Den lille Anemonellan ‘Cameo’ har klart både frost og isvinder. Det må være en riktig liten tøffing. Nå står den med blomster som man kan se, men de har ikke blitt helt rosa og helt doble ennå. Gleder meg til å se den i full blomst. Bladen er fortsatt rødlige!? På bilder er de grønne, men det kanskje endrer seg.
Hverken Epimedium leptorrhizum eller Galudicium palmatum ‘album’ ser ut til å komme opp. Sund når jeg endelig fikk tak i den hvite sorten. Men det kommer forhåpentlig flere anledninger.
Inne på planterommet spirer det godt. Mange pelargoner begynner nå å blomstre, apelsintreet skyter masse nye blader, den oppstammede fuchsian måtte jeg klippe tilbake, de søte små løkene fra sør-Afrika Rhodohypoxis Baurii står med knopper og clematisen ‘Early sensation’ (som måtte overvintres frostfritt) har begynt å vokse og fått sin første blomst. Blodbegerplanten er nå plantet 3 i en ampel.
                                                                                                0002043F

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.